Kotiseutuarkisto

Sukkia tekstiiliarkistossa

Sukkia tekstiiliarkistossa

Kotiseutuarkisto on perustettu vuonna 1998. Se sijaitsee kunnanvirastotalon pohjakerroksessa entisen verotoimiston arkistotiloissa. Kotiseutuarkiston tarkoitus on hankasalmelaisen ja Hankasalmea koskevan kirjoitetun, kuvatun ja äänitetyn aineiston ja paikallisten painotuotteiden arkistokappaleiden säilyttäminen ja hoitaminen.

Kotiseutuarkisto palvelee paikallista tutkimusta, opetusta ja harrastustoimintaa. Kotiseutuyhdistys vastaa arkiston järjestämisestä ja huolehtii arkistosta yhdessä kunnan sivistystoimen kanssa. Arkiston yhdyshenkilönä toimii kunnan arkistotoimesta vastaava toimistosihteeri Heli Puromaa.

Hankasalmella toiminut valokuvaaja Hjördis Häggblad

Kotiseutuarkistossa on yli 40 yhdistysarkiston ja yli 20 henkilöarkiston kokoelma. Se koostuu asiakirjoista ja muistiinpanoista, valokuvista, negatiiveista ja kuva- ja äänitallenteista. Lisäksi arkistotiloissa on Hankasalmen kotiseutumuseon tekstiilikokoelma.

Kotiseutuarkisto vastaanottaa yhdistysten ja yksityishenkilöiden kirjallista aineistoa ja valokuvia lahjoituksena omistus- ja muin mahdollisin oikeuksin. Kotiseutuarkisto voi käyttää aineistoa haluamallaan tavalla luovutussopimukseen mahdollisesti sisältyvien ehtojen mukaan.